AÇIK RENK SALON DEKORASYONU FİKİRLERİ

Dekorasyon yapılmayan evlerde eşyaların renkleri birbiri ile uyumlu olmadığı için göz yorucu olabilir. Ayrıca hoş bir görünüm de ortaya çıkmaz. Tüm bu durumların önüne geçebilmek için sadece seçilen odada değil tüm evde dekorasyon yapmak gereklidir.

Dekorasyon için kullanacağınız eşyaları kendi zevk ve beğenilerinize göre seçebilirsiniz. Dekorasyonda kullanacağınız renkleri de hem kendi zevk ve beğenilerinize göre hem de dekorasyon yapacağınız mekanın özelliklerini göz önünde bulundurarak seçmeniz mümkündür. Ev dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken birçok durum vardır. Bu durumlardan birisi de dekorasyonun hangi oda için yapılacağıdır. Dekorasyon yapılmak istenen oda seçilerek odanın özelliklerine bakılır. Buna göre bir dekorasyon planı ya da fikri oluşturulur. Dekorasyon her oda için yapılabilir fakat dekorasyon yaparken çok dikkat edilmesi gereken alanlar da bulunmaktadır. Bu alanlar ortak kullanılan alanlar ve misafir geleceği zaman ağırlanacağı alandır. Kısacası banyo, tuvalet, mutfak ve salonun dekorasyonu kişisel odaların dekorasyonuna nazaran daha farklı olmalıdır. Bu sayılan ev odalarının içerisinde mutfaklar gıda ile ilişkilendirildiği için, banyo ve tuvalet temizlik ile alakalı olduğu için, salon da misafir ağırlanacağı için dekorasyonu oldukça önemli olan yerlerdir. Bu yazımızda salon dekorasyonundan bahsedeceğiz.

Salon dekorasyonu yapılırken göz önünde bulundurulması gereken birçok nokta vardır
Bu noktalara dikkat edilerek daha hoş görünümlü bir salon elde edilebilir. Salon dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dekorasyonun yapılacağı salonun aydınlık olma durumudur. Şayet ışık almayan salonlarda koyu renkli bir dekorasyon tercih edilmesi salonu karanlık ve boğucu gösterecektir. Bu nedenle salonun ışık alma durumu mutlaka dikkate alınmalıdır. Daha sonra salonun genişliğine dikkat edilmelidir. Geniş olan salonlarda istenilen renkte eşyalar ve aksesuarlar kullanılabilirken dar olan salonlarda daha açık tonlarda renkler tercih edilmelidir. Salon dekorasyonu yaparken bu durumlara dikkat edildiği taktirde oldukça estetik görünümlü bir salon elde edilebilir. Salon dekorasyonları koyu renkli ve açık renkli olarak yapılabilir. Koyu renk salon dekorasyonu mat renklerden hoşlanan kişiler için uygundur. Fakat koyu renk salon dekorasyonu yapabilmek için geniş ve ışık alan bir salona sahip olmak gerekir. Eğer salonunuz yeteri kadar ışık almıyorsa ve yeteri kadar geniş değil de koyu renk salon dekorasyonu fikrinden uzaklaşmalısınız. Çünkü küçük ve ışık almayan alanlarda koyu renkler kullanılarak yapılan dekorasyonlar hoş bir görünüm yerine oldukça boğuk bir görünümün oluşmasına sebep olmaktadır. Koyu renk salon dekorasyonu için tüm bu şartları taşıyan bir salona sahip olmanız gerekmektedir. Bunun dışında dar alanlarda koyu renk dekorasyon kullanmamanız en doğru karardır. Başka bir salon dekorasyonu fikri ise açık renk salon dekorasyonu fikridir. Yazımızın devamında açık renk salon dekorasyonu fikirlerinden bahsedeceğiz.

Açık renk salon dekorasyonu için çok fazla şart bulunmamaktadır
Salonun geniş ya da dar olması, aydınlık ya da karanlık olması açık renk salon dekorasyonu için bir engel teşkil etmemektedir. Çünkü açık renk salon dekorasyonu her türlü salon tipinde rahatlıkla kullanılabilir. Açık renk salon dekorasyonu denildiği zaman akla açık renkler gelmektedir. Sade bir dekorasyon da akılda oluşan diğer izlenimlerdendir. Oysa açık renk salon dekorasyonu her zaman sade olmak zorunda değildir. Açık renk salon dekorasyonu fikirleri ile gayet süslü ve şaşaalı bir salon da elde edilebilir. Açık renk salon dekorasyonları konusunda belirlenecek ilk durum duvar rengidir. Duvarları renklendirmek için açık renklerden birisi seçildikten sonra duvar renklendirme yöntemine bakılır. Duvar renklendirme yöntemleri iki farklı şekilde sıralanabilir. Bunlardan ilki duvar boyası kullanarak duvar renklendirme yöntemidir. İkincisi ise duvar kağıdı kullanarak duvar renklendirme yöntemidir. Duvar boyası kullanarak duvar renklendirme yöntemi oldukça sıradan ve bilinen bir yöntemdir. Duvar kağıtları da son yıllarda oldukça meşhur olan ve sık kullanılmaya başlanan bir duvar dekorasyonu alternatifidir. Duvarlarınızın hepsini seçtiğiniz açık renk ile boyayabileceğiniz gibi, seçtiğiniz açık renkte bir duvar kağıdı ile de kaplayabilirsiniz. Bunun dışında hem duvar boyası hem duvar kağıdı kullanarak da farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Açık renk salon dekorasyonu fikirleri içerisinde yer alan başka bir fikir ise halı seçimidir. Halı seçimi yaparken duvarlardan bir ton daha koyu halı seçebilirsiniz. Bunun dışında duvarlar ile uyum sağlayacak farklı bir açık renk halı ile de açık renk salon dekorasyonunuza katkı sağlayabilirsiniz. Halınızı mobilyalarınızdan daha büyük seçmeniz salonunuzu daha büyük göstereceği için bu ayrıntıya da dikkat edebilirsiniz. Bu sayede daha geniş bir salon görünümü elde edebilirsiniz. Açık renk salon dekorasyonunda perde seçimi de oldukça önemlidir.

Açık renk salon dekorasyonu yaparken perdeler için genelde nötr renkler kullanılmaktadır
Bunun dışında yine duvarlardan bir ton koyu bir renkte perde seçerek daha hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Perde seçimi de yapıldıktan sonra sıra koltuk seçimine gelmektedir. Koltuklar salonunuzun alanı göz önüne alınarak seçilmelidir. Dar bir salona sahipseniz bunun için köşe takımı tercih edebilirsiniz. Büyük bir koltuk takımına göre daha kullanışlı olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken durum açık renk salon dekorasyonu yaptığınızı sürekli aklınızda bulundurarak buna göre bir seçim yapmanızdır. Geniş bir salona sahipseniz büyük bir koltuk takımı seçerek dekorasyona devam edebilirsiniz. Açık renk salon dekorasyonunda koltuk için tercih edilebilecek olan en güzel renkler açık mavi, açık yeşil, eflatun, tozpembe, açık bej rengi gibi renklerdir. Açık renk salon dekorasyonunda aksesuar seçerken de kendi zevk ve beğenilerinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Fakat yine de seçtiğiniz diğer eşyaların ve salon duvarının rengine uygun aksesuarlar seçmeniz gerekir. Bu nedenle renk ve stil uyumuna oldukça dikkat etmelisiniz. Örneğin salonunuzu şık bir şekilde döşediyseniz gümüş rengi aksesuarlar ile daha fazla süslü bir görünüm katabilirsiniz. Fakat spor bir tarzdan hoşlanıyorsanız ve salonunuzu da spor bir tarzda döşediyseniz daha sade aksesuarlar kullanmanız gerekir. Tüm bu durumlara dikkat ederek oldukça estetik bir açık renk salon dekorasyonuna sahip olmanız mümkündür. Özellikle koyu renklerin boğucu olduğunu düşünen kişiler için olan açık renk salon dekorasyonları oldukça makuldür. Siz de açık renk salon dekorasyonları hakkında fikir edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz.